főoldal | életvédelem | elektronikus vagyonvédelem | járművédelem | árlista | akciók | ügyfélszolgálat | információk  
  Vegyen biztonságot! - az első hazai biztonságtechnikai  portál ELÉRHETŐSÉGEKAJÁNLATKÉRÉS - MEGRENDELÉS  
 
Elektronikus vagyonvédelem

Hagyományos riasztó

Vezeték nélküli riasztók

Kültéri érzékelők

Kamerás rendszerek
Beléptető rendszerek

Tűzjelző rendszerek

Gázjelzők
Műszaki távfelügyelet
Áruvédelem
Munkaidő nyilvántartás
Lakás-automatizálás
Mechanikai védelem
 
Riasztószerelés
24 órás távfelügyelet

A képen látható megoldás is a kültéri érzékelők egyik fajtája. Persze egy ilyen házőrző akkor is eszik, amikor nem "használjuk", tüzelési időszakokban pedig nem éppen megbízható a működése :)
Szerencsére különböző technikai megoldásokkal ezek a problémák már áthidalhatók. A mai korszerű biztonsági rendszerek számtalan olyan kiegészítő eszközzel felszerelhetőek, amelyek nagy biztonsággal alkalmazhatók, megfelelő intézkedési terv mellett. Ez azt jelenti, hogy a kültéri érzékelők, miután sok zavaró tényező befolyásolja működésüket, elsősorban a lakásban vagy egy cég telephelyén tartózkodókat értesíthetik a kertbe behatolás esetén, azaz pl. éjszakai beriasztás esetén jelezhetik a mozgást a kertben. A hóesés, eső, madarak, növényzet, kisemlősök mozgása mind-mind hatással lehetnek a működésre, ezért a téves riasztások kizárása érdekében körültekintő telepítést kívánnak.

Kültéri infra
A hagyományos infra-mozgásérzékelőkhöz hasonló működésű eszközök, de a speciális igényekhez igazított jellemzőkkel. Így általában immunisak a kisállatok mozgására (10-40kg alatti élőlényekre nem jeleznek), valamint állítható érzékenységűek, fehérfény elleni védettségük magas. Léteznek infra, valamint infra-radar kivitelűek. Általában 10x20m-es terület figyelésére alkalmasak.
Infrasorompó
Ezek az eszközök két, egymással szembe helyezett részből, egy adóból és egy vevőből állnak. Az adó által kisugárzott infra sugarakat veszi a vevő egység. Az infra sugarak egy vagy két, esetleg négy párhuamos fénycsíkból állhatnak. Ezek megszakítása esetén következik be a riasztás. Áthidalható vele 40-80 méteres távolság (a drágább típusok 100-200 méteres hatótávolságúak).
Növeli a megbízhatóságot, hogy a fénysugarak külön-külön, vagy egyszerre is működhetnek. szabotázs- és időjárás-védett kialakításúak, a megszakítási idő és az érzékenység állítható. Alkalmazható kül- és beltéren egyaránt.
Speciális kültéri érzékelők

a., lépésérzékelő
b., kerítésérzékelő
c., mikrohullámú sorompó

 
 

 
 

Elérhetőségek - Oldaltérkép - Jogi közlemény

Ön most itt tartózkodik: Főoldal Elektronikus vagyonvédelem Biztonsági megoldások Kültéri érzékelők