főoldal | életvédelem | elektronikus vagyonvédelem | járművédelem | árlista | akciók | ügyfélszolgálat | információk  
  Vegyen biztonságot! - az első hazai biztonságtechnikai  portál ELÉRHETŐSÉGEKAJÁNLATKÉRÉS - MEGRENDELÉS  
 
Elektronikus vagyonvédelem

Hagyományos riasztó

Vezeték nélküli riasztók

Kültéri érzékelők

Kamerás rendszerek
Beléptető rendszerek

Tűzjelző rendszerek

Gázjelzők
Műszaki távfelügyelet
Áruvédelem
Munkaidő nyilvántartás
Lakás-automatizálás
Mechanikai védelem
 
Riasztószerelés
24 órás távfelügyelet

Egy hagyományos kialakítású vagyonvédelmi rendszernél a különböző érzékelők és a központ vezetékekkel kapcsolódik egymáshoz. Abban az esetben, ha Ön új házat épít, az elektromos hálózat kiépítésekor kell gondolni a későbbi biztonsági rendszerre, amelynek vezetékeit a falba kell rejteni. Ha már kész objektumról van szó, esztétikus csatornába helyezve, vagy rejtett vezetékezésel oldható meg a nyomvonal kiépítése. Ha ezek a megoldások sem segítenek, akkor lehet alkalmazni a vezeték nélküli rádiós eszközöket, amelyek megbízhatósága megfelel a kor követelményeinek.

Jellemzők:

nincs kábelezés, ezért nincs szükség falbontásra, vésésre vagy csatornázásra
mozgás- és nyitásérzékelő mellett, füst- vagy üvegtörés-érzékelő is alkalmazható.
meghatározott időnként (5-12perc) felügyeli az eszközöket, ellenőrzi meglétüket és működésüket
a beépített lítium akkumulátorok többéves üzemidőt tesznek lehetővé, lemerülés esetén az eszközök jeleznek

Rádiós (vezeték nélküli) kiegészítők alkalmazása
A legegyszerűbb és egyben legmegbízhatóbb megoldás a vezeték nélküli riasztórendszerek kialakítására, a hagyomágyos és rádiós eszközök kombinálása. A korszerű, megfelelő engedélyekkel rendelkező (HIF, MABISZ) eszközök egy kiegészítő egység - rádiós vevőpanel - segítségével csatlakoztathatók a riasztóközpontokhoz. Ezek a kiegészítők lehetővé teszik, hogy egy nagyobb épületen belül, minden felesleges és piszokkal járó munkálat nélkül, egyszerűen elhelyezhetőek legyenek. Minden kombinált, vagy teljesen rádiós rendszer alapja egy megfelelő számú zónával és képességekkel rendelkező hagyományos riasztóközpont. Ehhez csatlakozik egy ún. rádiós bővítőpanel (másnéven vevőpanel). Ez az egység veszi a rádiós eszközök jelét, és alakítja át a központ számára feldolgozhatóvá. Az érzékelők a vevőtől 50-300 méterre is elhelyezhetőek (típustól függően).
Szintén a központhoz csatlakoztatható számos hagyományos - vezetékes - eszköz is, így egy kombinált rendszert lehet kivitelezni. Például kialakítható egy olyan riasztó, amikor a pincében elhelyezett központhoz befutnak a vezetékes érzékelők jelei, hiszen a pincében, vagy tárolóban nem probléma a kábelezés. Valamint egy bővítőpanellel az emeleten elhelyezett rádiós eszközök jelei is ide futhatnak be. Ilyen kombinált megoldással gyorsan és egyszerűen kivitelezhető egy védelmi rendszer.
Vezeték nélküli kiegészítőkkel számos egyéb alkalmazás megvalósítható. Lehetőség van például kulcstartóra szerelt távadók alkalmazásával be- és kikapcsolni a rendszert, vagy a helységekben szabadon mozogva bárhonnan támadás- vagy pánikjelzést, rosszullét esetén egészségügyi jelzést továbbítani.

 
Kompakt berendezések
Kompakt kialakításuknak köszönhetően egyben van a központ, a kezelő, gyakran még a sziréna, vagy az érzékelő is.
Ezen eszközök több tipusa gyakran fordul meg a bevásárló-központok polcain, gyakran filléres árakon. Érdemes meggondolni, hogy a néhány ezer (!) forintos álriasztók valóban szolgálják-e a biztonságunkat. Meg kell nézni, szabotázsvédettek-e, rendelkezne-e hatósági ajánlásokkal és engedélyekkel. Ezek hiányában maximum játékszernek nevezhetőek.
Sajnos manapság a nagy vagyonvédelmi gyártók is kénytelenek hasonló kialakítású (de jóval megbízhatóbb) megoldásokat gyártani, hogy a dömpingárakkal tudják a versenyt tartani. Érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen öszvér megoldásoknak, és alacsonyabb áraknak mindig meg van a hátrányuk.
 
 

 
 

Elérhetőségek - Oldaltérkép - Jogi közlemény

Ön most itt tartózkodik: Főoldal Elektronikus vagyonvédelem Biztonsági megoldások Vezeték nélküli riasztók