főoldal | életvédelem | elektronikus vagyonvédelem | járművédelem | árlista | akciók | ügyfélszolgálat | információk  
  Vegyen biztonságot! - az első hazai biztonságtechnikai  portál ELÉRHETŐSÉGEKAJÁNLATKÉRÉS - MEGRENDELÉS  
 
Távfelügyelet

Diszpécserszolgálat

Járőrszolgálat

Jelzésátviteli megoldások

Intézkedések ismertetése

Szolgáltatások
Távfelügyeleti kereső
 
 
Amikor a védett objektumban rendkívüli esemény történik (betörés), a helyi vagyonvédelmi rendszertől telefonon, GSM vagy rádiós átvitellel jelzések érkeznek a diszpécserközpontba. Ilyenkor a felügyeleti számítógépeken megjelennek a védett objektummal kapcsolatos adatok, esetleges egyéb információk (megközelítés térképes megjelenítéssel, objektum tervrajza, veszélyeztetett pontok stb.) Ezek birtokában a diszpécserek értesítik az előre megadott személyeket, valamint a helyszínre irányítják a kivonuló-szolgálatot. A riasztók a bűnelkövetők mozgásának helyét helységről-helységre követik, és ezt a diszpécserközpont részére továbbítják, így ha a betörő elbújik, az ügyeletesek tájékoztatni tudják a kiérkező járőröket.


Amikor a kivonulószolgálat járőre a helyszínre érkezik, meggyőződik a riasztás valódiságáról, és ha lehetőség van rá okáról is. Az objektum körbejárása után videofelvételt készít úgy, hogy a felvételen jól láthatóak a nyílászárók állapota és egyéb veszélyeztetett pontok. A járőr jegyzőkönyvet vesz fel, és ha a riasztás indokolt volt, a tulajdonos megérkeztéig őrzi a helyszínt, valamint a rendőrség kiérkezéséig visszatartja az elkövetőt.
Az ország számos területén kivonuló-szolgálat, vagy a megyei rendőr-főkapitányságokkal kötött szerződés keretén belül rendőrségi járőr biztosítja, hogy a nyaralója, vagy vidéki objektuma is biztonságban legyen.


A rendszer kifinomultságát mutatja, hogy képes a beérkező jelzéseket különválasztani és így más-más intézkedést foganasítani. Az orvosi segítségkéréstől kezdve a tűzjelzésen vagy támadásjelzésen keresztül a "hagyományos" betörésjelzésig számos információ fogadására lehetőség van. A mai modern vagyonvédelmi eszközök képesek állapotjelzést is kűldeni, amelyek segítségével tudomást szerezhet a távfelügyeleti cég a berendezések műszaki állapotáról, így hálózat-kimaradás vagy az akkumulátor hibája esetén értesítik a tulajdonost vagy a karbantartókat. Szintén jelzik a riasztórendszer szabotázsát is, például ha illetéktelen személyek rongálják az eszközöket vagy manipulálni akarják a biztonságos működést.

 
 
 

 
 

Elérhetőségek - Oldaltérkép - Jogi közlemény

Ön most itt tartózkodik: Főoldal Elektronikus vagyonvédelem 24 órás távfelügyelet Távfelügyeleti intézkedések